Navštíveno 1017x

02.12.2009, 14:53 |
Crimson | Upraveno: 2009-12-02 14:54:27
Je nějaký obecný návod jak fotit letadýlka ?
Jaký čas/clona, ISO, AV, ostření AF Servo???
mačkat jednotlivě nebo kontinuální focení???
tady totiž nevím , zda pokaždé měří znovu expozici,
něco jsem namačkal ale stále mám tmavou spodní část
letadla o proti profíkům.. a to jsem dával AV +1

napiš kámošovi na jirka@lkkv.info ;o) třeba poradí

02.12.2009, 15:11 |
TROY hod voko na planes.cz

02.12.2009, 15:47 |
Kamil Záleží co máš nastaveno za měření expozice. Většinou Normálka prioritu clony a chce to přidat dost do plusu (jak uvádíš +1 EV, často i víc). AF Servo jedině ve spolupráci se sekvenčním snímáním - musíš namáčknout, nechat foťák přepočítat předostření a po cca vteřině můžeš fotit (ta vteřina je ale minimum). Pokud to ale fotíš takhle z boku, tak stačí většinou Single shot a normální ostření. Pak už spíš záleží na rychlosti objektivu.
planes.cz znám , tam právě žasnu !
Kamil díky , budu testovat
mrkněte sem kdo nezná: to je masakr
[ Link ] klikněte TOP RATED > Last year, All time třeba

16.12.2009, 15:32 |
Kamil Ozzy - jj, znám. Jsou tam nářez fotky. Na takový fotky to chce mít samozřejmě talent, ale i štěstí, bejt vytrvalej, trpělivej a pak samozřejmě přístup na atraktivní místa. Z klasických spotterských míst vcelku daleko od runwaye, případně ještě přes "hustý" plot to prostě těžko vykouzlíš.
V tom Insbrucku, jak to tam zvedaj přes ty štíty, to je mazec.. a zapomněl jsi jednu věc, aspon L USM 400ku :-)
to mi prostě hlava nebere

16.12.2009, 15:53 |
Kesam Ozzy to je montáž ne to poslední?

16.12.2009, 16:37 |
Kamil Ozzy - záleží jak kde. Když jsem byl ve Vegas, tak jsme byli s kamarádem fotit u letiště (tam je to pro spottery fakt paráda - na přistání ti jdou pár metrů nad hlavou) a tam třeba ta 400ka byla na přistávající éra celkem dlouhá - tam se mi hodila univerzálnost 70-200ky. Zase na odlety byla i ta 400ka krátká. Jinak EF 400 5.6 L je super sklíčko, jen škoda, že nemá IS. Tady v čechách si s ním na ISO 100 díky světelnosti moc často nezafotíš.
Já myslím, že není moc co vymejšlet... ta expozice nikdy nebude dokonalá (leda bracketing + troška HDR :-). Tady je to stejně podle mě 30% o tom mít dobrej objektiv aspoň těch 300mm, pak 40% mít dobrý místo (což asi má málokdo, kdo se tím nezabývá nějak do hloubky) a 30% si s tím pohrát v Photoshopu.
Kesam: no to fakt montáž není, je jich tam víc mrkni !
Kamil: přesně tak, stačí dobrá 200ka, já měl moji 300ku na půl zataženou viz. foto nahoře,
a o místo nejde, když mi před 14dny na Ruzyni v Zadní Kopanine 747ka China Airlines Cargo ulízla pěšinku, tak jsem z toho byl docela vyvalenej a mazal jsem na vedlejší pole :-))